eeeeee maat! skoro tak porównujesz to ok! bezsmakowa ostrowia i oczywiście bezsmakowy kurczak... po prostu kupujesz fileta i walisz go tak jak leży do gęby... bez smażenia, gotowania, przypraw itp... hmm... z tego porównania biorę ostrowię
smazenie jest nie zdrowe, oliwa sie utlenia podczas smażenia, oliwa polewaj posiłki lub pij z kielona, jak ci wygodniej co do twarogu to dobry jest on na noc, podczas dnia dawałbym inne źródło białka
7.00 -jjajecznica z 3 jaj (na boczku /baleronie -20g) - 50g płatków owsianych na wodzie -ważywa B:40 W:36 T:50 ok, ale jedno jajko srednie to 60g, duze ok. 70g 9.35 -serek wiejski 200g -30g ziaren słonecnzika / orzechów 30 ,17,24 - niemoge wziasc tu olowi ybo to posilek w szkole i nie wiem jak ja zapakowac dodaj warzywa, oliwe mozesz [...]
[...] ww i tłuszcze (patrz moja wpowiedź wyżej) unikaj produktów wysoko przetworzonych, staraj sie wkomponować w diete zdrowe tłuszcze (oliwa z oliwek, orzechy, ryby) unikaj smażenia jedze 4-6 posiłkow dziennie, im bliżej nocy tym mniej ww ostatni posiłek na około 2h przed snem- najlepiej czysto białkowy jest multum postów o odchudzaniu, wiec [...]
Na oliwie , według ostatnich badąń oliwa ( extra virgin ) to jedno z najlepszych źródeł tłuszczu do długich obróbek termicznych i badania wykazały ze oliwa dopiero po 17H ciągłego smazenia zaczynała tracić swoje właściwości , potem smalec jak najbardziej ( jednak smak nie każdy lubi ) smalec ma skład lipidowy zbliżony do oliwy z oliwek i ta [...]
Przeczytalem (pewnie tez tu na sfd) ze jesli chce sie spalic tluszcz to warto jesc bialko (ponad 2g na kg ciala) bo: - nie odklada sie jak wegle w postaci tluszczu - podkreca temp ciala i metabolizm czyli nie ma okresu w ktorym organizm przyzwyczail sie do defictyu kcal i spowolnil metabolizm - na jeden gr bialka potrzeba 24kcal do spalenia - [...]
Ja jestem zwolenniczką eliminacji zupełnej danych produktów. Gdy zaczyna się jeść masło, zaczyna się automatycznie dokładać je do gotowania, smażenia itd. Jak zacznie się jeść to idzie już lawinowo zwłaszcza jeżeli gotuje sie dla całej rodziny. Najadanie się na noc nie jest chyba wskazane, nawet wczoraj czytałam o odkładaniu się tkanki tłuszczowej [...]
[...] co mi wiadomo na temat tortilli, to tłuszcz daje sie do ciasta, a smaży na suchej patelni, a najlepiej kamiennym blacie:P, a co do wody, to nie cała woda Ci odparuje podczas smażenia, wiec masa tortilli bedzie wieksza niz samej mąki. zatem zjadając powiedzmy 130g tortilli zjadasz 100 g mąki, czyli jak zjesz 100g tortilli to masz ok 75g mąki, a 75 [...]
[...] sam posiłek ) bo ten wynik jaki tu masz podany nie jest realny ( 150 gramów piersi smażonej nie ma szans zawierać aż 30g tłuszczu ).Weź sobie kiedyś przyuważ podczas smażenia że do usmażenia fileta ( przed obróbka o wadze okolo 200g ) wystarczy że dasz na patelnie 20g smalcu czy oleju a po usmażeniu najwyżej połowa się wchłonie w [...]
[...] mają do siebie bardzo duże więc możliwe że wystarczy kilkanaście sekund mieszania i cała biotyna jest związana. temp. na pewno nie przekracza 100 stopni, przy czym podczas smażenia tę temperaturę spokojnie przekraczasz. Ja tej jajecznicy nie smażę, tylko podgrzewam cały czas mieszając i w momencie jak się zetnie na tyle że zgęstnieje to [...]
Sklad tluszczow po kazdym tloczeniu bedzie taki sam, podobnie jest z oliwkami. Proces tloczenia na zimno przebiega tylko przy uzyciu srodkow mechanicznych w niskiej temperaturze. Pozwala to na zachowanie cennych wlasciwosci oleju/oliwy, ktore dzialaja ochronnie na serce. Sa takze oleje z pierwszego tloczenia ale one juz utracily swoje cenne [...]
Dodawaj SKŁADNIK do tabeli a nie PRODUKT Czyli ważysz surowy filet z piersi kurczaka i wpisujesz do tabeli filet z piersi kurczaka a nie np. smażony filet z piersi kurczaka W przypadku smażenia to np. dodajesz kalorii jak smażysz na większej ilości tłuszczu Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2016-02-02 19:10:22
Najlepiej kupować mięsa z docelową niską ilością tłuszczu, ewentualnie nadmiar odcinać jeszcze przed obróbką. Do tego unikać smażenia i panierek i wtedy łatwo kontrolować ilość tłuszczu nawet na oko. Jeśli widzę, że gdzieś jest za dużo tłuszczu (szczególnie średniej wartości), to trafia po prostu do kosza... Zmieniony przez - M-ka w dniu [...]
[...] odbija się wyraźnie na samopoczuciu i w razie czego dobrze mieć jakieś odniesienie). No i opierając się w większej mierze na tłuszczach trzeba też zwracać uwagę na ich jakość - nie powinny to być np.tłuszcze trans, z wędlin czy olejów rafinowanych albo w dużej mierze pochodzące ze smażenia. Raczej tłuste ryby,sery,awokado, orzechy,pestki,oliwa.
Pytam o rybę, dlatego, że czytałem, aby unikać smażenia, dlatego się tak zastanawiałem. Dzięki za pomoc. edit: Jeszcze mam pytanie nt. żółtego sera? Będzie dobry od czasu do czasu na chleb? Zmieniony przez - lukasz1355 w dniu 2011-04-10 15:02:01
Co ma długość smażenia oraz to na czym smażysz do dostarczanych makro składników ? - w końcu mięso, jaja to produkty przeznaczone do obróbki cieplnej... Nawet jeśli jakieś zmiany zachodzą to ich nie zauważysz. Odżywka białkowa przy jego wadze to pieniądze wyrzucone w błoto - bo przy nie całych 60kg naprawdę nie trzeba wiele by dostarczyć te [...]
a ja mam takiego patenta na 2 sniadanie w szkole: patelnie teflon. na to piers w kawalkach. na koniec smazenia przecier pomidorowy. do tego 100g makaronu. wszystko z przyprawami. makaron robi sie czerwony a calosc wyglada jak salatka z makaronem tylko bez warzyw. czasami dorzucam papryke, pieczarki itp. laduje to do pojemnika na zywnosc. firma [...]
czesc, cel diety? typ budowy? w posilku potreningowym unikamy tluszczu- mozesz tu zjesc gotowanego kurczaka, albo np. tunczyka (kurczak szybko Ci sie znudzi biorac pod uwage pozniejsze posilki). jesz za duzo potraw smazonych. poza tym oliwa z oliwek traci swoje prozdrowotne wlasciwowsci podczas dlugotrwalego smazenia. lepiej dodawac ja do [...]